Nieuw album Amy MacDonald vanaf vandaag verkrijgbaar.

Vandaag brengt Amy Macdonald haar nieuwe album ‘Life in a Beautiful Light’ uit. Het album met daarop dertien nieuwe songs van de Schotse singer-songwriter wordt vooraf gegaan door de single ‘Slow it Down’.

Amy Macdonald brak in 2007 met haar debuutalbum ‘This is the Life’ groots door in Nederland en de rest van Europa. Het album bereikte de dubbelplatina status en de single’ This is the Life’ werd de bestverkochte single van 2008. Haar tweede album ‘A Curious Thing’ werd bekroond met de gouden status en ze speelde onder meer twee maal op Pinkpop en de Heineken Music Hall, ook stond ze op Lowlands en Rockin’ Park.

Na bijna non-stop te hebben gewerkt en getoerd vanaf haar 17e heeft Amy Macdonald eind 2010 een jaar vrij genomen om in alle rust aan haar derde album ‘Life in a Beautiful Light’ te werken. Zonder enige druk leverde dat dertien nieuwe verhalen voor songs op. Amy liet zich inspireren door het nieuws, zoals de bevrijding van de Chileense mijnwerkers en de Egyptische revolutie. Maar er staan ook een aantal songs op over Amy’s eigen leven, zoals ‘The End’ en ‘Left That Body’ over haar oma die aan Alzheimer leed.

Een gedachte over “Nieuw album Amy MacDonald vanaf vandaag verkrijgbaar.

Plaats een reactie