The Cranberries zijn terug met nieuwe cd en tour!

Dat 2012 een muzikaal jaar zou worden wisten we al. Ontzettend veel artiesten die op het punt staan om dit jaar een nieuw album af te leveren; Bruce Springsteen, Mark Knopfler, The Killers, GreenDay, Kaiser Chiefs, Backstreet Boys, Franz Ferdinand, U2, Muse, The Ting Tings.

En aan dat rijtje kunnen we nu ook een band toevoegen die in de jaren ’90 een groot succes hadden met bijvoorbeeld het nummer “Zombie”.

Ik heb het dan natuurlijk over The Cranberries, de band met de frontvrouw Dolores O’Riordan. Zij was het die de hit “Linger” schreef, en ze was ook de persoon die bijna voor zorgde dat de band uit elkaar viel. Dit kwam doordat ze in 1994 trouwde met de tourmanager Don Burton. Gelukkig is dit allemaal niet gebeurd en konden we tot aan 2004 blijven genieten van de band, toen ze besloten om een pauze te gaan nemen.

5 jaar lang hoorde we niks van The Cranberries totdat in 2009 Dolores met een tweede soloalbum uit kwam en bekend maakte dat de band voor het eerst sinds 7 jaar weer bij elkaar kwam voor een live tour. Eind 2009 en begin 2010 tourde de band door Noord Amerika en Europa en deed hierbij ook Nederland aan.
Na die tour werdt het weer even stil maar we wisten dat ze bezig waren met nieuw werk. En dan is het nu eindelijk in 2012 zover dat de band zijn 6de studioalbum uit gaat brengen. Ook komt er een tour en op dit moment staat Nederland daar nog niet bij. Kijk op de eigen site voor de tourdata!

Het album krijgt de naam “Roses”, de eerste single “Tomorrow” is inmiddels uit en deze klinkt heerlijk. Precies zoals we gewend zijn van ze. De scherpe stem van Dolores die perfect blijft of ze nu hoog of laag zingt. Ik kan hier uren naar luisteren.

27 februari is de release van de cd en dit zijn de tracks:

01. Conduct
02. Tomorrow
03. Fire And Soul
04. Raining
05. Losing My Mind
06. Schizophrenic Playboy
07. Waiting
08. Show Me The Way
09.3 Astral Projection
10. So Good
11. Roses

Plaats een reactie