Compleet overzicht van Willy DeVille (& Mink DeVille) op ‘Collected’

Het complete overzicht van de kleurrijke carrière van Willy DeVille en zijn band Mink DeVille zijn verzameld op ‘Collected’. Dit overzicht, gebundeld op drie CD’s, verschijnt op vrijdag 20 februari.

De verzamelalbums die tot op heden zijn verschenen, beslaan slechts een kleine periode uit de veelzijdige carrière van Willy DeVille die ruim 35 jaar beslaat. ‘Collected’ is het eerste overzicht met daarop nummers afkomstig van alle albums die Willy DeVille zowel solo als met zijn band Mink DeVille heeft gemaakt. Op de derde CD staat een aantal samenwerkingen, B-kantjes , remixen en zeldzame tracks, waaronder twee niet eerder uitgebrachte nummers. Het album bevat daarnaast nog een aantal tracks die voor het eerst op CD verschijnen. In de verzamelbox ‘Collected’ is tevens een uitgebreid boekwerk te vinden met speciaal voor deze release geschreven memoires van voormalige bandleden en bekenden die van dichtbij met Willy DeVille hebben samengewerkt. Ook is een aantal niet eerder gepubliceerde foto’s in het boekje te zien.

Willy DeVille brengt in 1977 met zijn band Mink DeVille het debuutalbum ‘Cabretta’ uit. Van het album, geproduceerd door de legendarische Jack Nitzsche, zijn de hits ‘Spanish Stroll’ en ‘Return To Magenta’ afkomstig. De band wordt gezien als een van de grondleggers van de New Yorkse punk-sound en is tevens een van de oorspronkelijke huisbands van de befaamde club ‘CBGB’. Ten tijde van het derde album ‘Le Chat Bleu’ zijn van de originele line-up alleen Willy DeVille en gitarist Louie Erlanger over. Doc Pomus wordt een belangrijke schrijfpartner voor DeVille. Capitol weigert het album in eerste instantie uit te brengen, maar gaat, na een succesvolle release in Europa alsnog overstag. De twee daaropvolgende albums verschijnen via Atlantic en bevatten onder meer de hits ‘Love & Emotion’ en ‘Demasiado Corazon’.

Willy DeVille is na ‘Le Chat Bleu’ nog als enige over van de originele band, de overige bandleden wisselen naar gelang DeVille dit nodig acht. Na een zesde Mink DeVille-album op Polydor laat hij de naam Mink DeVille vallen om vervolgens door te gaan onder zijn eigen naam. Voor zijn eerste soloalbum ‘Miracle’ werkt Willy DeVille samen met Mark Knopfler. Het nummer ‘Storybook Love’ wordt een grote hit vanwege de film ‘The Princess’ Bride’. Na een muzikale zwerftocht scoort DeVille met zijn cover van ‘Hey Joe’ in 1992 een onverwachte comebackhit. Het laatste album ‘Pistola’ verschijnt in 2008. Op 6 augustus 2009 overleed Willy DeVille op 58-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker in een ziekenhuis in New York.

Koop bij bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s