Jacco Gardner in mei met nieuw album Hypnophobia

Jacco Gardner komt op 4 mei met nieuw album Hypnophobia. De betekenis van Hypnophobia kan verwijzen naar een angst voor slapen. Maar de Hoornse baroque pop producer en multi-instrumentalist Jacco Gardner zal menig luisteraar hypnotiseren tot een punt waar droom en werkelijkheid elkaar ontmoeten. Hypnophobia is het vervolg op het wereldwijd geprezen debuut Cabinet of Curiosities uit 2013. Het artwork voor het nieuwe album is gemaakt door Julian House die dat eerder deed voor onder andere Primal Scream, Oasis en The Prodigy.

Fantasie en realiteit kwamen ook op deze plaat bij elkaar in Gardner’s Shadow Shoppe Studio. Midden in een industrieterrein in het dorp Zwaag (vlakbij Hoorn), waar Hypnophobia in z’n geheel is opgenomen en Gardner zelf, behalve de drums, alle instrumenten bespeelt. Hypnophobia is een ontdekkingsreis van Gardner’s nieuwe liefde voor reizen in combinatie met zijn voortdurende passie voor het verzamelen en het bespelen van oude instrumenten.

Op het album hoor je een prachtige verzameling weelderige tracks, gemaakt op een op tour gekochte Wurlitzer, walsend naast mellotrons, klavecimbels, een Optigan en een antieke Steinway piano, gekocht van de plaatselijke kerk.
Jacco’s wereldtour heeft hem volledig veranderd, zegt hij: “Ik heb plaatsen gezien waar ik niet eerder ben geweest, zelfs plekken waar ik niet eerder van heb gehoord. Ik denk dat Hypnophobia het avontuurlijke karakter kreeg van al die fantastische ervaringen”

De eerste single Find Yourself is nu uit en zal binnenkort verschijnen op 7” vinyl. Jacco speelt op 6 maart op het Where The Wild Things Are festival en tourt de rest van de maand door de Verenigde Staten met shows op SXSW en Burgerama alsook een tour met Ultimate Painting. In april komt Jacco Gardner terug naar Europa voor een tour met onder andere een albumpresentatie op 29 april in Paradiso Noord, Amsterdam.

Cd versie:
Koop bij bol.com

LP + CD versie:
Koop bij bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s