Matthew E. White’s nieuwe album Fresh Blood uit op 9 maart 2015

12454fa6-1357-4184-8920-8541220e0c8c(Alles Muziek) – Matthew E. White heeft de muzikale bagage van een zestiger maar is nog maar net de dertig gepasseerd. Na een opleiding in studiotechniek en ervaring als jazzmuzikant richtte de liefhebber van soul, jazz, gospel, americana en countryrock uit Richmond Virginia in 2009 onder de noemer Spacebomb een collectief op. Inclusief een label, studio en een grote kring aan bevriende muzikanten. Een aantal door Matthew E. White zelfgeschreven songs werden opgenomen en voorzien van prachtige arrangementen met blazers, strijkers en zangkoor. De bedoeling was als voorbeeld te dienen van wat het Spacebomb collectief kon betekenen voor andere songwriters maar resulteerde in het in 2012 verschenen Matthew E. White album ‘Big Inner’.

Met zijn eigenwijze songstructuren en adembenemende arrangementen oogstte ‘Big Inner’ al snel veel lof en sleept White zowaar een wereldwijd contract bij het Domino label binnen. De opvolgende tour bracht White over de hele wereld (waaronder Motel Mozaïque) en met zijn indrukwekkende verschijning en zachte stem veroverde hij de harten van een steeds groter wordende aanhang.

Nu is er de opvolger ‘Fresh Blood’, waarop Matthew E. White en zijn vaste kompaan uit het Spacebomb kamp Trey Pollard hun productie en arrangeurskwaliteiten ten volste tot uiting hebben kunnen brengen. Was debuut album ‘Big Inner’ een schitterende verrassing, ‘Fresh Blood’ is de vervolmaking van de unieke Spacebomb sound. Matthew E. White is een eigenwijze songwriter die, mede dankzij zijn jazz verleden en voorliefde voor gospel zijn liedjes niet opbouwt in refreintjes en coupletje. Zijn zachte stem die vaak gedurende het nummer oplaait naar indringend emotionele uithalen vertelt eerlijke open verhalen. De perfect gedoseerde strijkers, blazers en koorzang maken het tot een warm, soms ingetogen, soms enerverend geheel.
Was het debuut ‘Big Inner’ de aankondiger, dan is ‘Fresh Blood’ de definitieve aankomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s