Frazey Ford Indian Ocean

Frazey Ford - Indian Ocean - ArtworkTijdens het schrijven van nummers voor haar nieuwe album werd Frazey Ford benaderd door film en documentaire maker Robert Gordon (bekend van o.a. Can’t Be Satisfied: The Life And Times Of Muddy Waters) die bezig was met een documentaire over Memphis Soul, met de focus op Al Green en producer Willie Mitchell.

Gordon nodigde Frazey uit om op te komen nemen in de Royal Studios in Memphis nadat hij het nummer “If You Gonna Go” van het album “Obidiah” van Frazey had gehoord. Het resultaat is een verbluffende mix van Memphis Soul en breekbare folk en country. Mede door de inbreng van The Hi Rhythm Section, de band van Al Green die jarenlang het geluid bepaalde van Willie Mitchell’s Hi Records en het unieke stemgeluid van Frazey Ford is Indian Ocean een prachtig Country Soul album geworden en een hoogtepunt is in haar carriere.

Indian Ocean wordt op 12 januari uitgebracht in Nederland  en is nu al 1 van de albums om naar uit te kijken om op je jaarlijstje voor 2015 te zetten.

Koop bij bol.com

In Maart 2015 komt Frazey Ford naar Nederland voor een aantal optredens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s