LENNY KRAVITZ – STRUT UIT OP 22 SEPTEMBER

LKS(Alles Muziek) – Nadat The Chamber verleden week al op radio in première was gegaan, heeft Lenny Kravitz vandaag de eerste single van zijn tiende studioalbum officieel aangekondigd. Daarnaast maakte hij meer details bekend over zijn nieuwe album en onthulde hij de cover en tracklisting.
Op 22 oktober start Lenny Kravitz het eerste deel van zijn wereldtournee in Moskou. Deze tourt, waarbij hij veertig verschillende steden aandoet, brengt hem op woensdag 19 november naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start vrijdag 27 juni aanstaande.

Lenny Kravitz’ nieuwe album Strut verschijnt op 22 september via Roxie Records/Kobalt Label Services en wordt in Nederland door V2 Records uitgebracht. Strut is een echt rock & roll album dat heel ritmisch is en waarop het thema verlangen in al zijn vormen wordt verkend. Van het meest fysieke tot het meest geïdealiseerde. Dit zijn nummers gemaakt met het hart op de tong en dat is precies wat Lenny Kravitz voor ogen had. Hij scoorde de afgelopen jaren vele wereldhits en verkocht bijna 40 miljoen albums. Voor hem is dit het perfecte moment om terug te keren naar de essentie: “This record brought me back to a place of what I love so much about music. Back to the feelings I had when I was in high school. It’s a real rock & roll record – it’s raw, it’s got soul and it came together really quickly.”

Zoals altijd speelde Lenny Kravitz ook nu weer gitaar, bas, keyboards, drums en percussie en produceerde en arrangeerde hij Strut ook. Om de puntjes op de i te zetten belde hij met legende Bob Clearmountain (David Bowie’s Let’s Dance, Tattoo You van The Rolling Stones en Bruce Springsteens Born in the U.S.A. ) en vroeg hem het album te mixen.

De volledige tracklisting van Strut ziet er als volgt uit:
01. Sex
02. The Chamber
03. Dirty White Boots
04. New York City
05. The Pleasure and the Pain
06. Strut
07. Frankenstein
08. She’s a Beast
09. I’m a Believer
10. Happy Birthday
11. I Never Want To Let You Down
12. Ooo Baby Baby

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s