Bob Dylan The Bootleg series Vol. 10

Dylan Bootleg 10(Alles Muziek) – Op 27 augustus zal deel 10 van de bootleg series van Bob Dylan verschijnen. Op dit album staan demo’s , niet uitgebrachte nummers en andere versies van het in 1970 uitgebrachte album “Self Portrait”.

Het oorspronkelijke album “Self Portrait” was Dylan’s tiende studioalbum en kreeg hij zijn eerste commentaar van de muziekpers (“Wat is dit voor onzin? ‘Was letterlijk de openingszin van Greil Marcus’s recensie in Rolling Stone, terwijl Robert Christgau het album een “C PLUS” rating gaf in de Village Voice). Toch werd het album nummer 4 op de Amerikaanse Billboard 200 en nummer 1 in de UK Album charts.

In de “Self Portrait” sessies, speelde Dylan een selectie van liedjes begeleid door een klein ensemble van musici, voornamelijk David Bromberg (gitaar) en Al Kooper (keyboards, gitaar), producer Bob Johnston voegde later overdubs toe aan de basis tracks in Nashville. Een andere “Another Self Portrait” presenteert deze originele sessie masters voor het eerst zonder overdubs.

Helaas is deze bootleg serie nog niet voor te bestellen, voor de eerste 9 volumes van deze serie klik je hier.

Hieronder vind je een trailer van het laatste deel van de Bootleg Series.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s