Still Corners Strange Pleasures

StrangePleasures(Alles Muziek) – Droompop, zo kan je het tweede album van Still Corners het beste omschrijven. Begin mei is het album Strange Pleasures uitgekomen en na een aantal keer luisteren weten wij het zeker, erg mooie muziek echter niet geheel origineel. Ieder nummer op de plaat begint met een ijzersterke synthesizer om vervolgens op diezelfde toon door te gaan.

Luister bijvoorbeeld naar het, ruim 6 minuten durend, openingsnummer The Trip. Het begint als een veelbelovend nummer waarbij je toch enige kracht verwacht na een aantal seconden. Dit komt echter niet en daardoor blijft het nummer voortkabbelen op dezelfde toon. Gelukkig zijn niet alle nummers van de plaat zoals The Trip en staan er een paar mooie producties op.
Het mooiste aan het album is dat zodra je het met een goede hoofdtelefoon gaat luisteren dat het dan ineens heel anders wordt. Je voelt je meer een met de muziek en kan beter wegdromen. Je wordt gegrepen door de klanken sluit je ogen en je waant je in een geheel andere dimensie.

De conclusie van dit album is dat het er een is voor de liefhebber. Licht zweverige elementen groeien geleidelijk uit tot licht bombastisch, gitaren die rustig in de achtergrond te horen zijn met daarbij een klein beetje synths en zachte zang maakt het album tot een geheel. Beluister hieronder zelf het gehele album en vergeet niet om het album hier aan te schaffen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s