Placebo kondigt nieuw album aan

Placebo(Alles Muziek) – Afgelopen dinsdag maakte Placebo de titel van het in september te verschijnen nieuwe album bekend. ‘Loud Like Love’, het zevende studioalbum van de Britse band, is geproduceerd door Adam Noble, die als engineer en mixer werkte met Paul McCartney en U2 en eerder als producer met The Guillemots.

De band, bestaande uit zanger Brian Molko, gitarist/toetsenist Stefan Olsdal en drummer Steve Forrest, kondigde ook een Europese tournee aan, die op 12 november van start gaat in Warschau. Op zondag 8 december zal Placebo optreden in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop gaat aanstaande vrijdag 24 mei om 11:00 uur van start.

Placebo bracht in 1996 zijn titelloze debuutalbum uit, dat meteen een succes was. De donkere, maar melodieuze sound van de band, met Brian Molko’s kenmerkende stemgeluid, is een constante factor in de rockmuziek van de afgelopen decennia geweest. In 2009 ontving de band een MTV Europe Music Award voor ‘Best Alternative Act’. Het vorige album ‘Battle Of The Sun’ bereikte in tien landen de eerste plaats in de hitlijsten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s