Black Rebel Motorcycle Club: Specter At The Feast

Black Rebel Motorcycle Club(Alles Muziek) – Heb jij ook de documentaire Sound City gezien en ben je na het zien van deze ook benieuwd wat er met die geluidstafel is gebeurd? We kunnen vertellen (en misschien weet je het al) dat deze tafel sinds die tijd in de privé studio staat van Dave Grohl.  En met zekerheid kunnen we dus zeggen dat het nieuwe album van de Foo Fighters in deze studio opgenomen zal worden. Gebeurt er tot die tijd dan niks met die studio horen wij je vragen, jawel en het eerste album vanuit die studio komt op 18 maart uit. Specter At The Feast is de opvolger van het in 2010 verschenen Beat The Devil’s Tattoo en alweer het zevende album van Black Rebel Motorcycle Club sinds het debuut B.R.M.C in 2001. Het Amerikaanse drietal blijft ook op Specter At The Feast trouw aan haar sonische palet van fuzzy gitaren en bluesy licks tegen een atmosferische achtergrond. De inspiratie voor dit album komt door het overlijden van de vader (ook wel het vierde lid genoemd) van bassist Robert Been.

Na een korte adempauze keerde BRMC terug naar haar basis, de liefde voor muziekmaken, en nam het eerste album als referentiekader. Specter At The Feast werd dus grotendeels opgenomen in de studio van Dave Grohl in LA met de geluidstafel die een grote rol vervult in de documentaire Sound City: The Movie van de hand van Grohl. Het is tevens de tafel waarmee de groep haar debuut opnam. Additonele opnamen werden gedaan in Joshua Tree, CA en de befaamde Rancho De La Luna Studio. Het album werd afgemaakt in Santa Cruz, CA, de woonplaats van Robert.

Over Specter At The Feast zegt hij: “This record took a long time to pull together. I think we all reached the breaking point after our last tour and needed to step back for a bit. These songs brought us back to life and gave us a second chance. I’ve never been more excited to play an album live before, these songs were born to be loud”

22 maart staat de band in Paradiso Amsterdam (helaas uitverkocht) om daarna op 31 maart Paaspop in Schijndel onveilig te maken. Geen tijd om te gaan dan kan je cd hier alvast vooruit bestellen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s