Nieuw album Josh Ritter in maart

Josh Ritter(Alles Muziek) – Josh Ritter een Amerikaanse singer songwriter die op zijn 18de begon met het schrijven van nummers, brengt op 4 maart zijn zesde solo album uit. The Beast In Its Tracks is de opvolger van het in 2010 verschenen So Runs The World Away. De reden voor deze lange pauze is omdat Josh in 2011 zijn debuut als auteur maakte met de roman Bright’s Passage dat in de Top 10 best-selling lijst van de New York Times kwam.

Over zijn nieuwe album The Beast In Its Tracks zegt Josh Ritter: ‘In het jaar nadat mijn huwelijk eindigde, realiseerde ik me dat ik meer nieuwe nummers had dan dat ik ooit in een keer had gehad. Ver weg van het grote, wijde gevoel van de songs op So Runs the World Away. Deze nieuwe nummers voelde als rotsen in je schoen, harde kleine klompjes van wat ze waren, zij het wrok, berouw of geluk.’ Josh Ritter nam zijn zesde studioalbum in 2011 en 2012 op in de Great North Sound Society in Parsonsfield, Maine. Ook nu weer met zijn vaste muzikale partner Sam Kassirer. ‘Ik heb deze nummers niet gecomponeerd, ik had zomaar wat opgeschreven. En zo moesten ze ook worden opgenomen. We moesten snel werken, snel beslissingen nemen en bovenal nooit de scherpe randen van de songs bot te maken. Sommige nummers waren gemeen, kwaad. Het zij zo.’

13 tracks staan er op dit album en er zitten, zeker als je naar de teksten luistert, gemene nummers tussen. Maar bovenal heerlijke nummers om over na te denken. De cd komt 4 maart pas uit maar je kan deze nu al bestellen.

Luister hieronder de eerste single ‘New Lover’ een aangrijpend nummer waarin Josh Ritter hoopt dat zijn ex een nieuwe liefde heeft gevonden die haar behandeld zoals een geliefde zou moeten doen.

TRACKLISTING
01. Third Arm
02. Evil Eye
03. A Certain Light
04. Hopeful
05. Nightmares
06. New Lover
07. Heart’s Ease
08. In Your Arms Again
09. The Appleblossom Rag
10. Bonfire
11. In Your Arms Awhile
12. Joy To You Baby
13. lights

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s