Mister And Mississippi – ‘Mister And Mississippi’

Mister and Mississippi(Alles Muziek) – Op 28 januari 2013 brengt Mister and Mississippi het gelijknamige debuut uit bij V2 Records. De Nederlandse folkband riep voor de opnames de hulp in van producer Reyn Ouwehand (Kane, A Balladeer, Coparck). Het viertal leert elkaar kennen in het eerste jaar van de Herman Brood Academie.

Als Danny, Samgar, Maxime en Tom voor het vak Act Development van bandcoach Marcel van As (Spinvis, Coparck) drie liedjes moeten schrijven en opvoeren, slaan ze de handen ineen. Alle vier afkomstig uit een andere muzikale achtergrond besluiten ze na een biertje in café Stairway To Heaven de opdracht aan te grijpen om eens iets anders te doen.

Weg met het traditionele pop/rockbandje met zang/gitaar/bas en drums. Samen stellen ze op: vier blikvangers vooraan het podium, als een front, een muur. De sound: rustig en folky, een tikkeltje zweverig. Dynamisch en experimenteel, zonder ontoegankelijk te zijn. Zodat de luisteraar zijn eigen betekenis aan de muziek kan geven.

Het vierde optreden van Mister and Mississippi ooit was tijdens de finale van de Popprijs Amsterdam, die ze glansrijk wonnen. Vervolgens mochten ze optreden op het Amsterdamse Bevrijdingsfestival, bij de Popronde en 3FM. En ook op Noorderslag wist de band te overtuigen. En dan moet het album dus nog uitkomen. Het gaat goed met de Nederlandse bands, en ook Mister And Mississippi is een band om in de gaten te houden.

De cd aanschaffen kan hier en dan heb jij hem als 1 van de eerste in huis.

persfoto Mister And Mississippi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s