Anton Corbijn en Tom Waits maken fotoboek

TomWaits(Alles Muziek) – Anton Corbijn en Tom Waits hebben hun krachten gebundeld voor een fotoboek. De Nederlandse fotograaf en de Amerikaanse muzikant presenteren 8 mei het boek Waits/Corbijn ’77-’11, staat op de website van Waits.

In het boek, waarvan slechts 6600 exemplaren op de markt worden gebracht, staan meer dan tweehonderd foto’s die de 57-jarige Corbijn de afgelopen ruim dertig jaar van Waits maakte. Daarnaast bevat het boek ruim vijftig pagina’s met foto’s en overpeinzingen van Waits zelf.

Corbijn en Waits leerden elkaar in 1977 kennen toen de Nederlander de zanger in zijn thuisland fotografeerde. “Het komt zelden voor dat je langer dan dertig jaar foto’s maakt van iemand”, vertelt Corbijn. “Ons werk is organisch gegroeid en daarin schuilt de schoonheid. Als we samenwerken zijn we net kinderen die niet volwassen willen worden. Dat is bevrijdend en een broodnodige legale drug.”

Ook de 63-jarige Waits zegt graag met Corbijn te werken. “Hij is echt iemand met een visie”, zegt Waits. “Ik spring echt niet zomaar van een rots in een draculacape.”

Tom Waits ontving eerder deze maand zijn zevende Grammy nominatie voor zijn goed ontvangen zeventiende album ‘Bad As Me’. ‘Bad As Me’ is tevens ook zijn eerste Billboard ‘Top Tien Album’ notering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s