‘Hungarian Rhapsody – Live In Budapest’

(Alles Muziek) – Op 27 juli 1986 vond het grootste stadionconcert ooit plaats in Budapest. Queen speelde hier voor een uitzinnig publiek van ruim 80.000 mensen en bracht een van de beste live shows ooit. Drie jaar voor de val van de Berlijnse Muur was Hongarije nog in de greep van het communisme en grote rockconcerten waren er nog niet echt geweest. Om het historische concert vast te leggen, stuurden de Hongaarse autoriteiten hun beste cameramannen en regisseurs.

De concertfilm bevat nieuw beeldmateriaal en naast het indrukwekkende concert bevat deze release de niet eerder uitgebrachte documentaire ‘A Magic Year’. In deze documentaire wordt de band een jaar lang gevolgd; direct na hun verpletterende optreden op Live Aid (op 13 juli 1985) tot aan het optreden in Budapest. Met repetities, interviews en beeldmateriaal van de band op tour geeft de documentaire een uniek beeld van een van ’s werelds grootste rockbands ooit.

Het concert, onderdeel van de ‘Magic Tour’, blijkt later een van de laatste concerten waarbij de band live optrad met zanger Freddie Mercury. Het legendarische concert verschijnt nu voor het eerst op dvd en Blu-Ray en is speciaal omgezet in HD met een 5.1 surround sound-mix.

‘Hungarian Rhapsody – Live In Budapest’ verschijnt op vrijdag 2 november aanstaande. Wil jij de DVD ook als eerste in huis hebben? Dan bestel je hem snel hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s