The Lumineers komen naar Nederland

(Alles Muziek) – Het nummer ‘Hey Ho’ is een mooi voorbeeld van de kracht van eenvoud. Het is maar een kort liedje maar zeker niet minder. Het nummer verscheen in maart van dit jaar op YouTube en inmiddels is de videoclip al bijna tien miljoen keer bekeken, aantallen die normaal gesproken voorbehouden zijn aan sterren als Justin Bieber. Daarnaast zijn er al bijna een miljoen downloads van het nummer verkocht in de Verenigde Staten. Het gaat dus goed met de band en dat willen ze delen met de rest van de wereld.

De makers van ‘Hey Ho’ zijn The Lumineers, een trio uit Denver dat zo’n jaar of tien geleden werd opgericht en bestaat uit Wesley Shultz, Jeremiah Fraites en Neyla Pekarek. In april kwam in de VS het titelloze debuutalbum uit, Nederland volgde in augustus. De muziek van The Lumineers heeft invloeden uit folk, rock en Americana, en de band speelt live met evenveel passie en vuur als hun muzikale verwanten Mumford & Sons.

Op dinsdag 26 februari treden The Lumineers op in Paradiso in Amsterdam. De kaartverkoop voor het concert is inmiddels begonnen. De cd van dit trio kan je hier aanschaffen, we kunnen je verzekeren dat je niet teleurgesteld zal worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s