[Recensie] Gerhardt – Sprawlers

(Alles Muziek) – Het album is al een tijdje in ons bezit en is al meerdere malen in de speler geweest (digitaal dan wel). En eerlijk gezegd, iedere keer als je dit album opzet dan hoor je weer iets nieuws erin. Een belletje hier en daar, een vrolijk piano deuntje, maar ook lekkere popnummers.

Gerhardt is geen onbekende in de vaderlandse muziekwereld. Hij speelde in verschillende bands en tourde diverse keren langs de Nederlandse clubs. In 2011 bracht Gerhardt in eigen beheer zijn EP All Is There uit en werd daarmee verkozen tot 3FM Serious Talent. Ook werd hij uitgenodigd bij DWDD en kreeg de kans om op verschillende bevrijdingsfestivals op te treden.

Het album Sprawlers is het eerste deel van een tweeluik. Het tweede deel Crawlers verschijnt begin 2013. De tegenstelling tussen de mens overdag en de mens ’s nachts is het centrale thema op Sprawlers en “Crawlers”.
En “Sprawlers” begint lekker, de single “Satellite Receiver” krijg je maar niet uit je hoofd en zo gaat eerlijk gezegd het album nog 10 nummers door. Het wat rustige “Nature Never Makes No Mistake” (een duet) is een wat vreemde eend op het album. Het lijkt er niet helemaal tussen te passen. “Like A Wolf” is hier favoriet, heerlijk hoe hier de gitaar al jankend als een wolf door het hele nummer te horen is.

We kijken zeer uit naar het tweede album “Crawlers” wat dus begin 2013 uit moet gaan komen. Een echte datum is nog niet bekend. Tot die tijd zullen we het moeten doen met “Sprawlers” en dat is zeker geen straf.
Beluisteren kan hieronder, beter is nog om het album gewoon aan te schaffen hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s