Speciale editie van ’Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols’

(Alles Muziek) – Wie heeft er nou nog nooit een nummer van de Sex Pistols gehoord? Dat zullen er maar weinig zijn, iedereen kent ze wel. De band heeft in totaal maar 4 jaar bestaan en heeft in die tijd maar 1 cd uitgebracht. Maar toch lijkt het alsof deze band immens groot was. Dit komt mede doordat Sid Vicious, die eigenlijk op geen enkele nummer te horen is, zeer beroemd is geworden na zijn dood in 1979.

En ondanks dat er dus maar 1 cd is verschenen is er deze maand toch een 35 jarige jubileum cd verschenen. ‘Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols’ wordt gezien als één van de meest spraakmakende en invloedrijke releases uit de moderne popgeschiedenis. Zelfs na 35 jaar is de punkklassieker nog steeds een krachtige en unieke plaat. De Sex Pistols hebben met hun rauwe geluid en energie een hele generatie aan het denken gezet en de punkbeweging wereldwijd op de kaart gezet.

Tegen alle verwachtingen in is er toch veel materiaal gevonden dat nooit eerder is uitgebracht.
‘Belsen Was A Gas’ bijvoorbeeld, een verloren gewaande demo, maar ook zes demo’s van de ‘Spunk’ bootleg die nooit eerder zijn uitgebracht. Daarnaast is het album helemaal geremasterd door Tim Young, samen met Chris Thomas (de originele producer van ‘Never Mind The Bollocks’).

De box bevat 3 CD’s (de originele geremasterde versie van het album, studio rarities & b-sides en een live opname uit 1977), een DVD (met live optredens, promo video’s en interviews), het dagboek ‘1977’ (een 100 pagina’s tellend boek met unieke foto’s, quotes van de band en veel meer memorabilia), een remake van de originele 7” single van ‘God Save The Queen’ en nog veel andere extra’s.

Enthousiast geworden? Hier kan je ook een 2cd versie aanschaffen. Ben je echt een fan van het eerste uur dan ga je natuurlijk voor deze Superdeluxe box.

2 gedachtes over “Speciale editie van ’Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols’

  1. Ach wie weet ga ik die nog wel aanschaffen ook. Al heb ik een wat haat/liefde verhouding met The Pistols. Legendarische punk muziek, maar tegelijkertijd ook een wat geforceerd imago; manager McLaren die op bijna op een Idols-achtige manier de band bij elkaar gezocht heeft, en Johnny Rotten die altijd een grote bek open trok over de ‘establishment’ maar zelf doodleuk in een boter reclame verscheen, haha. Wat dat betreft heb ik The Clash hoger zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s