Alt-J genomineerd voor prestigieuse Britse Mercury Music Prize

(Alles Muziek) – Alt-J heeft de nominatie te danken aan hun prachtige debuutalbum ‘An Awesome Wave’. Alt-J is naast acts als Ben Howard, Jessie Ware en Richard Hawley genomineerd voor de felbegeerde prijs. De Barclaycard Mercury Awards nomineert Britse debuutplaten van het jaar, ongeacht de verkoop-, media-hype en succes en kiest artiesten uit diverse genres. De winnaar van het Album van het Jaar wordt bekend gemaakt tijdens de Awards Show in The Roundhouse op 1 november.

Joe Newman, leadzanger en gitarist van Alt-J zegt: “it’s pretty amazing actually, I’m pretty stunned. To be in that screenshot of great British albums from 2012… to be involved in that is great. We’re just really stoked. We can’t wait to go to the party, get pissed and have a great time; enjoy everyone’s company and soak it all up.

De nominatie komt na een enorm succesvol jaar voor Alt-J. Hun veelgeprezen debuut ‘An Awesome Wave‘ is een van de succesvolste van het jaar tot nu toe. Met waanzinnige optredens op festivals als Lowlands, Into The Great Wide Open, Festival de Beschaving en [PIAS] Nites laat de band een mooi visitekaartje achter in Nederland. Het concert van de band op 14 november in de Melkweg de MAX is dan ook nu al uitverkocht.

17 november staan ze nog in Paradiso met Two Door Cinema Club als voorprogramma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s