IheartRadio Music Festival

Op 21 en 22 september 2012 zal in Las Vegas het tweede iHeartRadio Music Festival worden gehouden. Opnieuw is de line-up indrukwekkend: onder anderen Aerosmith, Rihanna, Shakira, Usher, Pink, Mary J. Blidge en Linkin Park zullen acte de presence geven. De korte geschiedenis van iHeartradio is voor Nederlanders wellicht onbekend.

In 2008 werd de website iheart.com opgericht. Het is een innovatieve aanbevelingssite en een netwerk van radiostations waar de luisteraar gratis naar kan luisteren. Duizenden radiostations zijn bij het netwerk aangesloten en de gebruiker heeft zelfs de mogelijkheid om een eigen radiostation te beginnen. Er zijn apps voor de Iphone, Blackberry en Android: de luisteraar kan via iHeartRadio ongelimiteerd naar eigen gekozen muziek luisteren. De site is vergelijkbaar met diensten als Pandora, Spotify en Grooveshark. Het probleem tot op heden is dat alleen Amerikanen van iHeartRadio gebruik kunnen maken.

Het IHeartRadio Musical Festival is het grootste livemuziek-radiofestival ter wereld. De toegangskaarten waren binnen enkele minuten uitverkocht. Niet gek als je bedenkt dat de optredens zullen plaatsvinden in het relatief kleine “MGM Grand”, waar slechts 16.000 zitplaatsen zijn. Voor tickethandelaren zijn het gouden tijden: kaarten worden vanaf 400 tot 9200 (!) dollar verkocht. Voor de Amerikanen is er nog een mogelijkheid om erbij te zijn, wat meteen verklaart waarom het festival zo goed loopt: de radiostations van het iHeartRadio-netwerk geven duizenden kaarten weg aan hun luisteraars. In Las Vegas worden zelfs pokertoernooien gespeeld waarbij de winnaar een setje toegangskaarten meekrijgt.

De optredens zijn op z’n minst “divers” te noemen. Het is misschien wat vreemd om de naam Enrique Iglesias tussen Deadmau5 en Linkin Park te zien. Of Taylor Swift tussen Bon Jovi en Lil Wayne. Het lijkt echter precies de kracht te zijn van het festival. Bewust geven de organisatoren niet aan wanneer de exacte starttijden zijn van de artiesten. De show begint twee avonden lang precies om 19.15, en je zult je moeten overgeven aan het onbekende programma. Wel wordt duidelijk gemaakt dat het festival ook geschikt is voor kinderen. Op het netwerk van iHeartRadio zul je geen onvertogen woord horen, en op het festival dus ook niet.

Vooralsnog is er geen teken dat iHeartRadio zou willen uitbreiden naar Europa. Het is een uniek concept dat mogelijk wordt gemaakt door radioluisteraars. Die willen namelijk kaarten winnen, en luisteren dus meer dan ooit naar hun favoriete radiozenders. Zouden ze in Nederland ook moeten doen.

‘geschreven door Dave, in samenwerking met Twizzworks

3 gedachtes over “IheartRadio Music Festival

  1. Random

    Geachte

    Is Twizzworks een betrouwbare organisatie? Ze beloven geld te betalen voor het publiceren van artikels, maar het lijkt ook wel een soort van scam te zijn. Hoe is het bij jullie verlopen?

  2. Pingback: Prince terug met Rock & Roll Love Affair « Alles Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s