Nieuw album The Killers in september

(Alles Muziek) – De afgelopen anderhalf jaar werkten The Killers aan de opvolger van ‘Day & Age’. Het nieuwe album, dat half september verschijnt, gaat ‘Battle Born’ heten en is vernoemd naar de woorden op de vlag van de staat Nevada, waar de band vandaan komt. Ook de opnamestudio van het Amerikaanse viertal is vernoemd naar deze vlag.

Na de release van ‘Day & Age’ in 2008 tourde de band uit Las Vegas anderhalf jaar lang. Aan het einde van die tour konden Brandon Flowers en co. terugkijken op drie succesvolle studioalbums, waarvan in totaal meer dan vijftien miljoen exemplaren verkocht werden. Na zeven jaar hard werken vonden de bandleden het tijd voor een pauze. Drie van de vier Killers brachten vervolgens een solo-album uit, maar vorig jaar begon het weer te kriebelen, met dit nieuwe album als gevolg.

Het album werd geproduceerd door onder anderen Stuart Price, Steve Lillywhite en Daniel Lanois. ‘Battle Born’ is duidelijk een album geworden met live shows in het vizier. De gitaren zijn steviger, de drums krachtiger en Flowers’ stem is dwingender dan ooit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s