Elton John versus Pnau: ‘Good Morning To The Night’

Het Australische electropopduo Pnau houdt van knutselen.
Nadat Elton John het duo tekende op zijn eigen label, gingen Nick Littlemore en Peter Mayes aan de slag met een selectie van het materiaal dat Elton tussen 1970 en 1976 uitbracht – met toestemming van de meester zelf uiteraard. In die periode bracht Elton nummers uit als ‘Goodbye Yellow Brick Road’, ‘Sorry Seems To Be The Hardest Word’ en ‘Benny And The Jets’.

Pnau knipte, plakte, husselde en voegde loops, samples en hun eigen materiaal toe. Het resultaat is een revolutionair concept en een geheel nieuw muziekgenre. Voor één enkele track gebruikte Pnau soms wel zes bestaande nummers van Elton. De in totaal acht “verknutselde” nummers worden op vrijdag 27 juli uitgebracht als album. De eerste single is ‘Good Morning To The Night’

Pre orderen kan hier. De single zal het goed doen als zomer nummer en zeer goed als Discotrack. Het heeft een heerlijke beat en de stem van Elton komt zeer goed uit. Ben je fan van Elton dan kan het zijn dat je in eerste instantie de track niet zo erg kan waarderen, maar luister hem dan nog een keer en vergeet niet, de heren hebben toestemming van Elton!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s