The New Shining Stripped/Full Circle

Met de release van hun nieuwe dubbel CD Stripped/Full Circle (release 25 mei 2012), laat heavy rockband “The New Shining” zich van een bijzondere, nog ongekende kant zien. Op het album Stripped werden de elektrische gitaren verruild voor akoestische, de ‘wall of sound’ werd even ‘the sound of silence’.

Na de opgedane ervaring van het schrijven van de akoestische CD ‘Stripped’, besluit Nax om de cirkel ‘rond te maken’ en de lijn door te trekken naar de elektrische CD ‘Full Circle’.

Radio-iconen Frits Spits en Giel Beelen over deze release: ‘Sensationeel goed!’ en ‘Kippenvel; uniek in zijn soort’. Frits Spits maakte het album Stripped ‘Strepenmeester’ en gaf de uitzonderlijke score van 13 strepen (!). Hiermee veroverde “The New Shining” een tweede plek in de top 30 beste releases op Radio 2, een plek boven Paul McCartney.

Zeer zeker een verdiende plek want wat een lekker album is dit geworden. Nou “album”, eigenlijk moet ik in het meervoud gaan praten, het zijn namelijk twee totaal verschillende albums. “Stripped” is compleet akoestisch en op “Full Circle” komen de elektrische gitaren weer uit de kast. Over de Kast gesproken, het akoestische album is opgenomen in “The Grien Room”, de thuisstudio van “de Kast”. Even verder over “Full Circle”, opener “Better Off” knalt direct goed door je speakers en doet mij zelfs een beetje denken aan een betere versie van AC/DC.
Het album “Stripped” is van een totaal andere soort, een lekker rustig akoestische cd met 15 rustige nummers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s