Nieuw album Keane in mei

Op vrijdag 4 mei verschijnt het vierde studioalbum van Keane: ‘Strangeland’. Het is geproduceerd door Dan Grech in Sea Fog, de eigen studio van Tim Rice-Oxley.

Volgens de bandleden zelf is ‘Strangeland’ het meest persoonlijke en eerlijke album tot nu toe. Rice-Oxley: “‘Strangeland’ voelt als een avontuur, en avonturen brengen nu eenmaal ook onzekerheid met zich mee, en het risico op mislukking – maar ook de mogelijkheid tot veel moois en prachtige ontdekkingen”. Muzikaal gezien speelt de piano als vanouds weer een grote rol, evenals de melancholische klanken van zanger Tom Chaplin.
De eerste single van het album heet ‘Silenced By The Night’ en zal op maandag 26 maart verschijnen.

Keane profileerde zich altijd als trio, met drummer Richard Hughes als derde bandlid, maar dit album betekent de geboorte van Keane als viertal. Basgitarist Jesse Quin was live en in de studio al een vaste waarde, maar is nu ook officieel onderdeel van de band. Rice-Oxley werkte eerder al samen met Quinn aan het Mt. Desolation-project.

Keane brak in 2004 door met het album ‘Hopes And Fears’, met daarop ondermeer ‘Somewhere Only We Know’ en de top 3-hit ‘This Is The Last Time’. In 2006 volgde ‘Under The Iron Sea’, twee jaar later gevolgd door ‘Perfect Symmetry’.

Eerder deze week werd bekend dat Keane op zondag 27 mei zal optreden tijdens Pinkpop 2012.

Een gedachte over “Nieuw album Keane in mei

  1. Pingback: Keane’s “Silenced By The Night” « Alles Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s