Curtis Stigers’ zevende album heet Let’s Go Out Tonight.

Het grote publiek kent hem van de wereldhit ‘I Wonder Why’ uit 1991, maar door de jaren heen is de Amerikaanse zanger/saxofonist Curtis Stigers altijd actief gebleven.

Volgende maand brengt hij alweer zijn zevende jazzgeoriënteerde album uit. ‘Let’s Go Out Tonight’ is een selectie pop-, folk-, country- en soulnummers van songwriters als Bob Dylan, Eddie Floyd, Jeff Tweedy en Neil Finn, die Stigers met zijn unieke, warme stem en interpretatieve vaardigheden eigen maakt. Het album is geproduceerd door Larry Klein, die vooral bekend is van zijn werk met Joni Mitchell en Madeleine Peyroux.

Stigers beschrijft ‘Let’s Go Out Tonight’ als het “meest autobiografische album dat ik ooit heb gemaakt”, en dat terwijl er dit keer geen eigen composities op staan. “Maar de nummers doen me denken aan zoveel plaatsen waar ik ben geweest en dingen waar ik doorheen ben gegaan – en nu doormaak”, aldus Stigers. Een hoogtepunt op het album is ‘Into Temptation’, de door Neil Finn geschreven klassieker van Crowded House.

‘Let’s Go Out Tonight’ verschijnt op vrijdag 23 maart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s