Debuutalbum Lana Del Rey

Op vrijdag 27 januari 2012 komt ‘Born To Die’, het debuutalbum van Lana Del Rey, uit in Nederland. Afgelopen juli begon het succes voor Lana toen ze de opvallende clip voor de single ‘Video Games’ op YouTube plaatste. Inmiddels is ‘Video Games’ , een ex-megahit van 3FM, daar al meer dan acht miljoen keer bekeken. De Amerikaanse zangeres kwam met ‘Video Games’ op nummer 1 in de iTunes-hitlijsten in negen landen, waaronder Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Australië en Duitsland. Het Britse muziekblad Q Magazine bekroonde het nummer met de tweede plaats als ‘Track Of The Year’ en Lana ontving de ‘Best New Thing’ Award van het magazine.

Afgelopen november trad Lana Del Rey op in een stampvolle bovenzaal van Paradiso in Amsterdam – een van haar eerste shows in Europa. Daar speelde ze met haar band al enkele nummers die op het album te horen zullen zijn, zoals ‘Million Dollar Man’, ‘Off To The Races’, ‘Blue Jeans’ en ‘Carmen’.

Het album ‘Born To Die’ bevat een verzameling melancholische liefdesliedjes in de sfeer van ‘Video Games’. Lana omschrijft de tracks van haar debuut als volgt: “De nummers die ik geschreven heb, zijn een hommage aan echte liefde en een eerbetoon aan de wilde kant van het leven.”

Een gedachte over “Debuutalbum Lana Del Rey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s