Extra stadionconcert Guus Meeuwis

Op zondag 17 juni 2012 geeft Guus Meeuwis een extra ‘Groots met een zachte G’-stadionconcert in het Philips Stadion in Eindhoven. Op diezelfde dag speelt het Nederlands elftal een EK-duel tegen Portugal. Deze wedstrijd wordt na afloop van het optreden van Guus Meeuwis op een groot scherm in het stadion uitgezonden. Na de wedstrijd zal de zanger nog een toegift geven.

De combinatie voetbal en ‘Groots met een zachte G’ is tot dusver erg succesvol gebleken. Zowel in 2006 en 2008 als in 2010 heeft het Nederlands elftal alle wedstrijden die Meeuwis combineerde met een ‘Groots’ concert, glansrijk gewonnen. Toeval of niet, het is een traditie die de zanger en zijn team graag voortzetten.

“Alle ‘voetbalconcerten’ waren voor mij legendarisch”, aldus Meeuwis, “maar die vrijdag in 2008, de dag dat Nederland met 4-1 van Frankrijk won, zal ik nooit vergeten. Het Nederlands elftal had vleugels en bij ons leek een heel engelenkoor in het stadion te zitten. Na negentig minuten voetbal komen we in de blessuretijd terug op het podium en zet de drummer in, nét als de laatste goal valt. Dat feest, die euforie, om dat te mogen delen met ruim 34.000 man in een stadion is echt waanzinnig.”

Op 9 juni 2012 stond al een ‘Groots met een zachte G’-concert gepland, dan speelt Oranje zijn openingsduel op het EK tegen Denemarken.

Meer informatie is te vinden op www.grootsmeteenzachteg.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s