Gouden Plaat voor Leo Blokhuis

Afgelopen maandag is het nieuwe Soundbook van Leo Blokhuis, ‘The Sound Of The South’, muzikaal gelanceerd. Tegelijk is de voorganger ‘The Sound Of The Westcoast’ bekroond met een Gouden Plaat.

Afgelopen maandag werd het nieuwste Soundbook van Blokhuis, ‘The Sound Of The South’, muzikaal gepresenteerd. Optredens waren er onder andere van Huub Stapel, Tim Knol, Ricky Koole, The Souldiers, Beans & Fatback, J.W. Roy en de Britse zangeres Laura Vane. Begeleid door de band van Roel Spanjers vertolkten zij nummers die op een van de vier cd’s uit het Soundbook te horen zijn.

Voor ‘The Sound Of The South’ reisde Leo Blokhuis af naar het Amerikaanse zuiden. Daar ontstond uit de ontmoeting van blanke country en zwarte soul een uniek geluid. Voor de box verzamelde hij zijn mooiste southern songs, van bekende klassiekers tot onverwachte vondsten. Met nummers van Aretha Franklin, Otis Redding, Tina Turner, Elvis Presley, Dusty Springfield en vele anderen.

The ‘Sound Of The South’ is het tweede Soundbook dat is ontstaan uit de samenwerking tussen Universal Music en Uitgeverij Ambo. De combinatie van een boek met vier cd’s zorgt voor een complete lees- en luisterervaring. Zo kan de lezer direct horen wat Blokhuis beschrijft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s