The Straits komen naar Nederland, maar zonder Mark Knopfler.

Dire Straits liefhebbers kunnen hun hart ophalen. Drie ex-leden van de band hebben namelijk besloten om de muziek van Dire Straits nog eenmaal op te voeren. In mei wisten ze nog de gehele Royal Albert Hall in Londen uit te verkopen. En op woensdag 28 maart mag 013 de groep verwelkomen voor een exclusief optreden

The Straits is opgericht door voormalig Dire Straits bandleden Alan Clark, Phil Palmer en Chris White. Alan Clark was de eerste toetsenist bij Dire Straits. Verder werkte hij samen met verschillende grote namen, waaronder Eric Clapton, Bob Dylan en Tina Turner. Gitarist Phil Palmer vergezelde Dire Straits tijdens hun laatste wereldtournee. Ook hij speelde met Eric Clapton en tevens met Bob Dylan waarmee Mark Knopfler (de oprichter van de band) op dit moment mee tourt.

Chris White speelde al met Paul McCartney en Joe Cocker alvorens hij saxofoonging spelen bij Dire Straits. Mark Knopfler werkte nog met hem samen voor twee studio albums. Terence Reis zal de frontman zijn van de band. De bezetting wordt aangevuld met een strakke ritmesectie. Er gaan geruchten dat dit Danny Cummings is.

Verwacht een setlist met grote Dire Straits hits als ‘Sultans Of Swing’, ‘Romeo And Juliet’, ‘Tunnel Of Love’, ‘Money For Nothing’, ‘Walk Of Life’, ‘So Far Away’, ‘Brothers In Arms’ en vele andere nummers waarmee de band geschiedenis schreef. Weet ook dat Mark Knopfler en John Illsley niet meedoen met deze groep en dat ze ook geen goedkeuring hebben gegeven hiervoor.

Dit maakt The Straits eigenlijk gewoon de zoveelste covergroep die nummers van Dire Straits speelt. Ondanks dat ik groot fan ben van Dire Straits ben ik er niet over uit. Met het gemis van Mark Knopfler en John Illsley mis je toch een groot geluid van de band.

The Straits
Woensdag 28 maart 2012 | Aanvang 20:00 uur | Zaal open 19:00 uur | Dommelsch Zaal | Tickets € 40,00 (excl. servicekosten) | Voorverkoop start zaterdag 19 november

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s