Rammstein is ‘Made In Germany’

Het nieuwe album van Rammstein, dat op vrijdag 2 december uitkomt, heet officieel ‘Made In Germany 1995 – 2011’. Het Best Of-album is een overzicht van ruim vijftien jaar Rammstein. Het bevat klassiekers als ‘Sonne’, ‘Mein Teil’ en ‘Amerika’ en wordt voorafgegaan door de nieuwe single ‘Mein Land’. De video bij de single is geregisseerd door de bekende Zweedse clipmaker Jonas Åkerlund, die al eerder video’s voor Rammstein regisseerde. De clip gaat wereldwijd op vrijdag 11 november in première op www.rammstein.com

De Duitse band, die naar eigen zeggen ‘Tanzmetall’ maakt, brak in 1997 internationaal door toen regisseur David Lynch nummers van Rammstein gebruikte in zijn film ‘Lost Highway’. Rammstein is niet vies van wat controverse. De teksten van de band gaan voornamelijk over macht, religie, militarisme, seks en sadisme, overgoten met een bombastische metalsaus. Live wordt de stampende muziek visueel ondersteund door veel vuurwerk, vlammenwerpers en suggestieve handelingen van zanger Till Lindemann. Ook in Nederland zijn de spectaculaire shows van Rammstein populair; eind 2009 traden ze op in het GelreDome in Arnhem en half jaar later was de band headliner tijdens Pinkpop.

De ‘Made in Germany 1995 – 2011’-tour, die aanstaande zondag van start gaat, doet op zondag 4 maart Ahoy’ Rotterdam aan. De show is inmiddels uitverkocht.

Een gedachte over “Rammstein is ‘Made In Germany’

  1. Pingback: De nieuwe Hilarische clip van Rammstein Mein Land « Alles Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s