Nieuw album Lucas & Arthur Jussen

Op vrijdag 23 september 2011 verschijnt het tweede album van de jonge, getalenteerde pianobroers uit Hilversum. Vorig jaar tekenden Arthur (14) en Lucas (18) Jussen als eerste Nederlandse artiesten een contract bij Deutsche Grammophon. Arthur was tevens de jongste artiest ooit getekend op het gele label. Hun debuutalbum met Beethoven pianosonates werd al op dag van release goud. Het kwam binnen op de tweede plaats in de pop album charts en behaalde in zeer korte tijd de platina status: een unieke gebeurtenis in de klassieke muziekwereld.

Het nieuwe album staat geheel in het teken van componist Franz Schubert (1797-1828). Net als op hun debuutalbum zijn Arthur en Lucas zowel samen als apart te horen. Arthur speelt de vier Impromptus Op. 90, Lucas de vier Impromptus Op. 142. Deze acht lyrische pianowerken schreef Schubert aan het einde van zijn leven. Op een speciale bonus cd klinken werken die Schubert voor piano vierhandig schreef: de meesterlijke Fantasie in f en de relatief onbekende vier Polonaises, Op. 75.

Lucas Jussen: “Schubert is een componist waar we van kinds af aan mee zijn opgegroeid. Om de Impromptus voor dit fantastische label te hebben mogen opnemen is een droom die uitkomt.”

Arthur Jussen: “We vinden het geweldig dat we een album met werken van Schubert hebben kunnen maken. Hierdoor hebben we denk ik echt iets persoonlijks, iets van onszelf kunnen laten horen.”

Op 4 oktober geven de broers Jussen een concert in Het Concertgebouw te Amsterdam waar zij repertoire van hun nieuwe Schubert album zullen spelen. Het concert is reeds uitverkocht.

bron: universalmusic.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s