Release : Kinks – Kollekted

Met meer dan 250.000 verkochte exemplaren kun je bij Collected met recht spreken van een succesvolle serie. Deel dertien in deze serie is Kinks – Kollekted.

Velen zullen bij The Kinks meteen aan de hit ‘Lola’ denken, maar The Kinks waren veel meer dan dat. Ze staan in het rijtje van bands en artiesten met de meeste hitnoteringen in de Nederlandse Top 40 met 25 hits waarvan 13 top 10 en zelfs 5 nummer 1 hits!
The Kinks waren vanaf het begin succesvol en hun nummers waren toonaangevend voor de rock-‘n-roll in het midden van de jaren ’60.
Het succes begon met “You Really Got Me” en “All Day And All Of The Night” gevolgd door “Tired Of Waiting”, “Set Me Free”, “Till The End Of The Day”, “Dedicated Follower Of Fashion”, “Dandy”, “Dead End Street”, “Waterloo Sunset”, “Autumn Almanac”, “Wonder Boy” en “Days”. Hun grootste succes hadden zij echter in de zomer van 1966 met “Sunny Afternoon”.

In de zeventiger jaren scoorden zij hits met nummers als “Come Dancing” en “Don’t Forget To Dance”. Legendarisch zijn ook tracks als “Celluloid Heroes”, “Alcohol”, “I’m Not Like Everybody Else”, “Sittin’ On My Sofa” en “Where Have All The Good Times Gone”.

Tevens waren zij een inspiratiebron voor artiesten als de Ramones, The Clash, The Jam, Van Halen, Oasis en Blur. Muzikaal hebben The Kinks zich altijd weten te ontwikkelen van theatrale conceptalbums (Preservations Act 1 & 2, A Soap Opera) naar Hard Rock (Low Budget), waarmee ze vooral eind jaren ’70 zeer succesvol waren in Amerika.

Kinks Kollekted beslaat het complete oeuvre van 1964 – 1994, met naast de hits ook minder bekende b-kantjes en sterke album tracks. Deze 3CDbox is een fantastisch overzicht voor de fans maar ook de beste kennismaking voor diegenen die nog niets van The Kinks hebben staan. Kinks Kollekted is verpakt in een schitterende digipack.
Tevens verschijnt tegelijkertijd de DVD Kinks – Kollekted met 20 unieke clips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s