NIRVANA NEVERMIND

20110729-082751.jpg20 Jaar geleden kwam het vernieuwende en carrière bepalende album “Nevermind” uit. Om dit te vieren brengt Universal op 26 september dit album opnieuw uit in een DeLuxe en Super DeLuxe versie.

In september 1991 kwam “Nevermind” uit en deze release bracht een grote culturele en muzikale verandering teweeg. Nog voor het einde van het jaar stond “Nevermind” wereldwijd nummer 1 en uiteindelijk resulteerde dit in de verkoop van meer dan 30 miljoen stuks wereldwijd.
De Grunge was overal!

20 jaar later komt “Nevermind” nogmaals uit, in 5 verschillende versies. Los van het baanbrekende album komt er een limited Super Deluxe box (4CD + DVD) met het geremasterde album aangevuld met live tracks, demo’s en nooit eerder uitgebrachte tracks. Bijvoorbeeld live sessies uit 1991 van de BBC en een nooit eerder uitgebracht concert in Paramount (Seatle). Deze Super DeLuxe versie zal ook op vinyl (4 dubbel LP) uitkomen. De live show in de Paramount (Seatle) komt ook op DVD en BluRay uit. Dit is het enige concert van Nirvana dat ooit in hoogwaardige kwaliteit is opgenomen.

Deze re-issue van “Nevermind” is een absolute ‘must have’ voor alle muziekliefhebbers en zal waarschijnlijk een vergelijkbaar effect teweeg brengen als het originele album in 1991.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s